Kibbeling: een lekkernij uit Den Bosch!

Kibbeling Den Bosch

 

Kibbeling is een delicatesse uit Den Bosch. Het is waarschijnlijk niet iets waar u bekend mee bent, maar als u in Nederland woont, heeft u het waarschijnlijk wel eens geproefd. Er zijn zelfs zoveel Den Bosch delicatessen dat ze een belangrijk deel uitmaken van het erfgoed en de cultuur van de stad. De meeste mensen weten niet eens dat er zoveel Den Bosch lekkernijen bestaan! Kibbeling is het Nederlandse woord voor kleine vis of kleine makreel. Daarom wordt het in het Engels ook wel 'little mackerel' of 'kleine makreel' genoemd en in het Afrikaans 'kleine visjes'. Kibbeling wordt meestal geserveerd als fingerfood op feesten en partijen en staat op de meeste menukaarten in Nederland. Het is echter ook populair als straatvoedsel, vooral rond Pasen, wanneer mensen geneigd zijn lichtere maaltijden te eten dan normaal vanwege de feestdagen.

Wat is kibbeling?

Kibbeling is een lekkernij uit Den Bosch. Het is waarschijnlijk niet iets waar je bekend mee bent, maar als je in Nederland woont, heb je het waarschijnlijk wel eens geproefd. Er zijn zelfs zoveel Den Bosch delicatessen dat ze een belangrijk deel uitmaken van het erfgoed en de cultuur van de stad. De meeste mensen weten niet eens dat er zoveel Den Bosch delicatessen zijn!

Kibbeling is het Nederlandse woord voor kleine vis of kleine makreel. Daarom wordt het ook wel "kleine makreel" of "little mackerel" genoemd in het Engels en "little fish" in het Afrikaans. Kibbeling wordt meestal geserveerd als fingerfood op feesten en partijen en staat op de meeste menukaarten in Nederland. Het is echter ook populair als straatvoedsel, vooral rond Pasen, wanneer mensen geneigd zijn lichter te eten dan normaal vanwege de feestdagen.

Hoe kook ik Kibbeling

Kibbeling wordt meestal als voorgerecht geserveerd, maar kan ook als maaltijd of bijgerecht worden gebruikt. Dit recept is voor fingerfood en kan worden geserveerd met verschillende dips of sauzen. Je kunt er ook een grotere maaltijd van maken door de kibbeling in een broodje te serveren of in een broodje te stoppen.

Kibbeling kan op verschillende manieren worden bereid. Je kunt de kleine visfilets in kleinere stukjes snijden of de graten van de grotere vis verwijderen. Beide manieren zijn lekker, maar de vis is lekkerder als hij wordt geserveerd met de huid erop, zoals in dit recept. De kibbeling uit Den Bosch is een ware delicatesse.

Voedingsfeiten voor Kibbeling

Een enkele portie kibbeling bevat ongeveer 75 kcal, dat is ongeveer 12% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid voor een volwassene. Het bevat ook ongeveer 2,8 gram vet. Kibbeling bevat weinig koolhydraten en veel eiwitten, waardoor het een prima voedingsmiddel is voor mensen die op dieet zijn. Kibbeling bevat ook vitaminen zoals A, B1, B2, B3, C, PP, E en K. Het is een geweldige bron van mineralen zoals zink, ijzer en selenium, die goed zijn voor de gezondheid.

Slotwoorden

Zoals je ziet is kibbeling een heerlijke lekkernij uit Den Bosch. Of je het nu eet als snack of als maaltijd, het zal zeker in de smaak vallen. Kibbeling is ook een goede bron van eiwitten en bevat weinig vet. Het kan warm of koud worden gegeten en is zeer geschikt voor feesten en partijen. Het is een van de vele heerlijke Den Bosch lekkernijen die zeer geschikt zijn om tijdens de feestdagen te eten. Als u meer wilt weten over kibbeling en andere heerlijke Den Bosch delicatessen, kunt u de website van Den Bosch bezoeken.

Ramon Jackson

Back to top